Sunday, March 14, 2010

တီခ်မ္းရဲ႕ တပတ္တာ ဝခ္ကန္း ေဟာ္လီးေဒး

တီခ်မ္းရဲ႕ တပတ္တာ ဝခ္ကန္း ေဟာ္လီးေဒး

ဟူး……………………………………………….
တကယ္ပါပဲ သက္ျပင္းရွည္ရွည္နဲ႔ စရမယ့္လပါ (သက္ျပင္းက ေတာ္ေတာ္ရွည္ပါတယ္ နွာေခါင္းနဲ႔ဘယ္လိုဆန္႔သလဲမသိ-ဒါကိုတာရာ့ စကားပါ ခဏယူသံုးတယ္)

လအစကတည္းက ေသေသခ်ာခ်ာ ေကာင္းေကာင္းနားရတယ္ဆိုတာ မရွိသေလာက္ပါပဲ။ ဆက္ေနလိုက္တဲ့အလုပ္ေတြဆိုတာ တရုတ္ျပည္က မဟာရံတံတိုင္းအလားမွတ္ရပါတယ္ (အတိသယဝုတၱိပါ။) ခုလဲ နွစ္ပတ္ဆက္တိုက္ ေတာ္ေတာ္ကို အလုပ္မ်ားပါတယ္။ ခုတပတ္ ပိတ္ရက္ပဲ ေသေသခ်ာခ်ာ နားရပါတယ္ (အနီေတြကိုေတာင္ ၾကံဖန္ေက်းဇူးတင္ရမလိုပါပဲ) သူတို႔ေၾကာင့္ ေသာၾကာေန႔ကတည္းက ရံုးပိတ္ေပးပါတယ္။ ကိုယ္တို႔ရံုးက သူတို႔ ခ်ီတက္ဆႏၵျပၾကမယ့္ေနရာနဲ႔နီးေနလို႔ပါ။ (တယ္ေကာင္းေနာ္ တနလၤာပါဆက္ပိတ္ရင္ ပိုေကာင္း ေကာင္ ေကာင့္ ေကာင္းပဲလို႔ေတြးေနပါတယ္ ေအာင္ျမင္ပါေစ ေဝးေဟးေဟး) ဒါေပမယ့္ ေျပာသာေျပာတာပါ ကိုယ္က အခု ယူအန္ ကို UN CARE programme အရ သင္တန္းေပးေနပါတယ္ (ဂ်ပန္မ တေယာက္နဲ႔တြဲျပီးေတာ့ ကဲေရခဲေတာင္ တီ့အလုပ္အေၾကာင္းသိခ်င္တယ္ဆိုလို႔ အရိပ္အမြက္ေနာ္) အဲ့ေတာ့ ေသာၾကာေန႔က ရံုးပိတ္ေပမယ့္ ေန႔တဝက္ လုပ္ရပါတယ္။ ညေနက်ေတာ့ နားရတာနဲ႔ အနွိပ္ေကာင္းေကာင္း သြားခံလိုက္ပါတယ္ thai traditional massage က နွစ္နာရီနဲ႔ aroma therapy massage က တနာရီပါ (ဟုတ္ကဲ့ တံုးလံုးခြ်တ္ရပါတယ္ ဆီေတြနဲ႔ေလ ခိခိ ဤကား စာရႈသူမ်ားအတြက္ ဗဟုသုတ ရေစျခင္းအလို႔ငွာ စကားခ်ပ္) ျပီးေတာ့ အိမ္ျပန္လာပါတယ္။ ေနာက္ အိမ္ေရာက္ေတာ့ သားနဲ႔သမီး (ေမြးစားမ်ားက) စီယံပါရာဂြန္ (ေရွာ့ပင္းေမာ ျဖစ္ပါတယ္) သြားမယ္ဆိုလုိ႔ သြားၾကပါတယ္ ျပန္လာေတာ့ ဘာဝယ္လာတယ္ထင္ပါသလဲ? SONY home theater system ပါ ဟုတ္ကဲ့ sound box 5 လံုးနဲ႔ပါ။ ပံုကိုရႈေလာ့အေဆြ စာဖတ္သူ။ (ၾကြားၾကြားၾကြား တီတီခ်မ္း ငၾကြား)



အသံေရေရလည္လည္ေကာင္းပါတယ္ တုန္ေနပါတယ္ (အိမ္ေျပာတာပါ) တဒံုဒံုနဲ႔ပါပဲ။ တို႔ ရြာက ေအာ္လံႀကီးေတာင္ သတိရမိေသးတယ္ေတာ့။

ညက်ေတာ့ ရုပ္ရွင္ၾကည့္ျပီး ပြဲခံၾကပါတယ္ သားနဲ႔သမီးလဲပါတာေပါ့ ဝယ္လာတဲ့ စက္ကို စမ္းတဲ့အေနနဲ႔ ရုပ္ရွင္ၾကည့္ၾကတာေပါ့ jhonny depp ရဲ႕ the ninth gate ပါ။ ကိုယ္ကေတာ့ ၾကည့္ရင္းနဲ႔ အိပ္ေပ်ာ္သြားပါတယ္။ မေန႔ညက ေကာင္းေကာင္းမအိပ္ရေပဘူးကိုး။ မနက္က်ေတာ့လဲ သင္တန္းသြားေပး။ ျပီးေတာ့ အနွိပ္ခံဆိုေတာ့ မအိပ္ရဘူးေလ။
ဒါက တဇာတ္လမ္းပါ။



ေနာက္တေန႔ မနက္က်ေတာ့ အိပ္ရာေစာေစာ ထပါတယ္ ၁၁ နာရီထင္တယ္ (ဟုတ္ကဲ့ အဲ့တာ ေစာပါတယ္ စေန၊ တနဂၤေႏြ အတြက္ဆို တကယ့္ကို ေတာ္ေတာ္ေစာတဲ့ ေတာ္ေတာ့ ေစာပါ။ တီက စေန တနဂၤေႏြဆိုရင္ မ်ားေသာ အားျဖင့္ ညေနအထိအိပ္ပါတယ္ တေလာကဆို အိပ္တာ ဘယ္အခ်ိန္မွ ထလဲဆိုေတာ့ ည ၈ နာ၇ီ ခြဲပါ ဟုတ္ကဲ့ ပံုမွန္ကေတာ့ ညေန ၄ ၅ နာရီေပါ့။ အဲ့လိုပါ။ ေကာင္းေကာင္း အိပ္ ေကာင္းေကာင္းစားပါတယ္ ေျပာဖူးတယ္ေလ စားတာနဲ႔ အိပ္တာက သာ ကိုယ့္အတြက္ပါလို႔ ေနာ့။
ထားပါေတာ့ စေန နိုးေတာ့ အိမ္ နဲ႔ ရထား တမွတ္တိုင္သာေဝးတဲ့ Victory Monument က Century plaza ကို သြားပါတယ္ မနက္စာစား ဟိုၾကည့္ သည္ၾကည့္ေပါ့ေလ။ အဲ့မွာ ဘာလုပ္ခဲ့လဲဆိုေတာ့ ငါးေတြ နွိပ္တာ ခံခဲ့ပါေသးတယ္။ အဲ့တာေျပာျပခ်င္တာပါ။ အဲ့ဒီ fish massage က ေတြ႔ေနတာ ၾကာပါျပီ။ စိတ္ကူးထဲမေရာက္ပါဘူး။ အဲ့ေန႔က ေတာ့ လူက ပ်င္းပ်င္းရွိေနတာနဲ႔ အနွိပ္ကလဲ ဘယ္လိုအနွိပ္မ်ိဳးမဆို ၾကိဳက္ပါတယ္ (discriminate မလုပ္တတ္ပါဘူးေလ) ကဲနွိပ္ၾကည့္လိုက္အံုးမယ္ဆိုျပီး နွိပ္ၾကည့္တာပါ။ မဆိုးပါဘူး။ အမွန္ေတာ့ သူက သရပီ တမ်ိဳးေပါ့ ကိုယ့္တို႔ ေျခေထာက္မွာ ၾကမ္းၾကမ္းေလး ျဖစ္ေနတဲ့အပိုင္းေတြရွိတယ္မွလား။ dead cells ေတြေလ။ ဥပမာ ေျခမ်က္စိနား ေျခမ်က္စိ တည့္တည့္ ေျခခံု ေျခဖေနွာင့္ စသျဖင့္ေပါ့။ အဲ့ဒီ မာေနတဲ့အေရျပားေတြကို ငါးေလးေတြက ကိုက္ေပးတာပါ။ ဘာငါးေလးေတြလဲေတာ့ ကိုလဲ ေသခ်ာမသိဘူး။ တက္ထရာေလးေတြနဲ႔တူသလိုလို ငါးၾကင္းေပါက္စေလးေတြနဲ႔လဲတူျပန္ပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ နွစ္မ်ိဳးလံုးမဟုတ္တာေတာ့လဲ ေသခ်ာေနျပန္ပါတယ္။ ထားပါတယ္ ဘာငါးလဲက အေရးမႀကီးပါဘူး။ အေရးႀကီးတာက ဇိမ္ရွိတာပါ။ ေရေရလည္လည္ မိုက္ပါတယ္။ အစပိုင္းကေတာ့ အေသယားပါတယ္။ လူက တဟိဟိ ျဖစ္ေနပါတယ္။ (ဆရာေသာ္တာေဆြေရးတဲ့ ဝတၳဳဖတ္ေနရသလိုပါပဲ) ျပီးေတာ့ အစပိုင္းမွာ စူးသလိုလဲခံစားရပါေသးတယ္။ အပ္ေသးေသးေလးေတြနဲ႔ တျပိဳင္တည္း ထိုးေနသလိုမ်ိဳးပါ။ အရမ္းနာနာႀကီးေတာ့လဲ မဟုတ္ဘူးေလ ယားရံုေပါ့။ အဲ့လိုပါ။ မိုက္ပါတယ္။ ၾကံဳရင္ စမ္းၾကည့္ၾကေစခ်င္ပါတယ္။ ၁၅ မိနစ္ကို ဘတ္ ၉၉ပါ။ ၃ ေဒၚလွေပါ့။ ျပီးသြားေတာ့ ေျခေထာက္က ေတာ္ေတာ္သန္႔သြားတယ္လို႔ ထင္ပါတယ္။ တကယ္ပါ။ တကိုယ္လံုးေတာင္ လုပ္ခ်င္တာ လူျမင္ကြင္းမွာဆိုေတာ့ မေကာင္းတတ္လို႔ ဟိိဟိ။ တကိုယ္လံုးသာ လုပ္ရင္လဲ ေအာ္ရယ္ေနရမွာလို႔ေတြးမိျပီး မ်က္နွာက ျပံဳးစိစိျဖစ္ေနပါေသးတယ္။ သူက ေရွာ့ပင္းေမာ အလယ္ေကာင္မွာဆုိေတာ့ လူေတြျဖတ္သြားျဖတ္လာရွိေနပါတယ္။ ကိုယ့္မ်က္နွာက ယားလို႔ ျပံဳးစိစိျဖစ္ေနတာ လူေတြကေတာ့ (ေအာ္သူသြားရွာျပီလို႔ထင္ေနေတာ့မွာပဲ)။ ပံုေတြလဲရႈပါအံုးေလ။



ေနာက္ ညဘက္က်ေတာ့ မအိပ္ပါဘူး။ ခုတေလာ အာရံုေတြ ျပန္လာေနလို႔ တီခ်မ္းရဲ႕ အခ်စ္ဒႆန မ်ား ျပန္ေရးေနပါတယ္ ေန႔တိုင္း တင္တင္ေနတာ ေလး ငါးရက္ေလာက္ေတာင္ ရွိုျပီ။ အပိုင္း-၂- ဆိုျပီးေတာ့ပါ။ အဲ့တာလဲဆက္တင္ဖို႔ရွ္ိပါတယ္။ အဲလက္စ္ နဲ႔ ရိုစီ ကိုလဲ ျပစ္မထားပါဘူး။ ဂ်ီေတာ့ကေန တဂ်ီဂ်ီ လာလာ ဂ်ီတိုက္ေနတဲ့ စာဖတ္သူေတြကို ေတာ့ အားနာပါတယ္။ (အဲ့တာေၾကာင့္တခါတည္း ေျပာလိုက္တယ္ ဝတၳဳသာ ဝယ္ဖတ္ေပေတာ့ လို႔ သူ႔ English လို ေအာ္ရီဂ်င္နယ္ေလ။ ေျပာပါတယ္ အီး လိုဖတ္ရတာ ပ်င္းတယ္တဲ့။ (ေဒၚရီတာ့ အမ်ိဳးမ်ားလားမသိ….^^) အဲ့တာဆိုလဲ ေစာင့္ေပေတာ့ ေပါ့ေနာ္။ ေနာက္ အေၾကြးတခုကေတာ့ ငါမင္းကို တိမ္ေတြေပၚမွာ ခ်စ္မယ္ဆိုတာပါ။ ေမ့ကုန္ၾကျပီလားေတာင္ မသိ။ စာေရးတာနဲ႔သာ ထမင္းစားရရင္ေတာ့ တကယ္ငတ္မွာပါပဲေသခ်ာပါတယ္။ ခုတေလာ ဆရာေသာ္တာေဆြ ရဲ႕ ဘဝ ဇတ္လမ္း ၅ အုပ္တြဲ ဖတ္ေနပါတယ္။ ဝယ္ထားတာၾကာလွျပီ။ ခုမွ ဖတ္ျဖစ္တာ။ အပိုင္း ၄ မရွိပါဘူး။ ေနာက္ လျပန္ရင္ သြားရွာရပါမယ္။ ခု ဖတ္တာ က အပိုင္း ၂ ပဲရွိေသးေတာ့ အိုေကပါပဲ။ ထားပါေတာ့ ခုနက ေျပာေနတာ ျပန္ေကာက္ရရင္ အခ်စ္ဒႆန မ်ား ျပန္ေရးေနပါတယ္။ ေနာက္ က်ေတာ့ ပိတ္ရက္ ထံုးစံအတိုင္း မနက္က်မွ အိပ္ျဖစ္ပါတယ္။ ၄ နာရီ လား ၅ နာရီလား မသိပါဘူး။ မအိပ္ခင္ ၾကက္သားေတြ ခဲေနတာ ေပ်ာ္ေအာင္ ေရခဲေသတၱာထဲက ထုတ္ထားလိုက္ေသးတယ္။ နိုးလာရင္ ခ်က္မယ္ေပါ့။ ေအာ္ ေမ့လို႔ ဘာခ်က္မလဲဟုတ္လား။ ဘာမွမခ်က္တာၾကာျပီေလ။ အဲ့ေတာ့ စာေလးလဲ ေရးျဖစ္ေအာင္ (ခုေရးေနတာကိုေျပာတာပါ) ေနာက္ လ်ာရင္းလဲ မ်က္မ်က္ေလးစားရေအာင္ဆိုျပီးေတာ့ အုန္းနို႔ေခါက္ဆြဲခ်က္မယ္ၾကံပါတယ္။ မခ်က္ဘူးပါဘူး တခါမွ။ အရင္ ၂ လပိုင္းထင္တယ္ ရန္ကုန္ျပန္တံုးက ေအာ္ ၁ လ ပိုင္းတံုးက ဟုတ္တယ္။ သင္တန္းျပန္ေပးတံုးက အမတေယာက္က ခ်က္နည္းေရးေပးလိုက္ပါတယ္ (ေက်းဇူးပါ မသီတာ)။ အဲ့တာနဲ႔ ၾကက္သားခ်ထားျပီး အိပ္လိုက္တာ ျပန္နိုးေတာ့ ၄ နာရီပါ။ ၁၀နာရီခြဲ တံုးက ေဆးထ ေသာက္လိုက္တာ မွတ္မိေသးတယ္။ ျပီးေတာ့ အမ တေယာက္ အိမ္မွာ နွစ္ရက္ေလာက္လာေနမယ္ဆိုတာ ေရာက္လာလို႔ တံခါးထဖြင့္ေပးတယ္။ ျပီးေတာ့ သူေရွာ့ပင္းသြားမယ္ ဆိုျပီး ထြက္သြားေတာ့ ကိုလဲ ျပန္အိပ္ေတာ့တာပဲ။ ၄ နာရီနိူးေတာ့ ကို္ယ့္ၾကက္သားေတြ အကုန္ပုရြက္ဆိတ္ေတြတက္ေနတာပါ။ မဲေနတာပဲ။ ပုရြက္ေတြအံုေနတာ။ အဲ့တာနဲ႔ ေရေဆးခ်လိုက္ရပါတယ္။ျပီးေတာ့ မွ ေအာက္မွာ ျမင္ရတဲ့အတိုင္း အဆင့္ဆင့္ေပါ့ ခ်က္ထားတယ္။ စားလို႔ (ဟင္း…………………ေခါင္းမွေခါင္း) မာမီး ေခါက္ဆြဲမဟုတ္ပါဘူး။ တီခ်မ္း အုန္းနိူ႔ေခါက္ဆြဲပါ။ ရႈေလာ့ အသင္။
ကဲထံုးစံအတိုင္း ပံုလွလွေလးေတြနဲ႔ စခ်က္လိုက္ၾကရေအာင္ေနာ္....



ပထမဆံုး ၾကက္အသားေတြ ေကာ အရိုးေတြေကာ ဟင္းရည္ရေအာင္ အရင္ျပဳတ္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ပံုမွာ ျပထားတဲ့အတိုင္း ဆယ္ျပီး ခဏ အေအးခံထားပါမယ္။


ေနာက္တဆင့္အေနနဲ႔ကေတာ့ ပံုထဲက အတိုင္း အသားမွ်င္ေလးေတြရေအာင္ ႏႊာထားပါမယ္။ ပထမပံုက အေတာင္ပံ ႏႊာလို႔ရတာနဲ႔ ဒုတိယ ပံုက အရိုးက ႏႊာလို႔ရတဲ့ အသားေတြပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ ႏႊာျပီး က်န္တဲ့အရိုးေတြကို ဟင္းရည္အိုးထဲျပန္ထည့္လိုက္ပါ။ ပိုခ်ိဳတာေပါ့။



ပဲစိမ္းမႈန္႔ေရေဖ်ာ္ပါ။ ေရေအးနဲ႔ပဲေဖ်ာရပါတယ္ ေရေႏြးမသံုးရပါဘူး။ ေဘးကေတာ့ နို႔စိမ္းဘူးနဲ႔ အုန္းနို႔ဘူးပါ။ တီကေတာ့ လ်ာရွည္ျပီး နွစ္မ်ိဳးစလံုးထည့္ပါတယ္။ တမ်ိဳးထဲကို လံုေလာက္ေအာင္ထည့္လဲရပါတယ္။ နွစ္မ်ိဳးစလံုးထည့္လို႔ရတယ္ဆိုတာ ေျပာျပတာပါ။ တခ်ိဳ႕က အုန္းနို႔မွ ၾကိဳက္ပါတယ္။ နာမည္ကိုက အုန္းနို႔ေခါက္ဆြဲကိုးေလေနာ္။ ဒါေပမယ့္ ေခတ္ကာလ ေျပာင္းလဲလာေတာ့ လူေတြခမ်ာ ေရာဂါထူေျပာလာပါတယ္ အုန္းနို႔က တက္တယ္။ ေသြးတိုးတယ္ ဘာညာ စသျဖင့္ေပါ့ေလနာ္။ အဲ့တာနဲ႔ တမ်ိဳးထြင္ျပီးေတာ့ နို႔စိမ္းေခါက္ဆြဲဆိုတာ ခ်က္လာၾကပါတယ္။ တီကေတာ့ နွစ္မ်ိဳးစလံုးေပါင္းထားတဲ့ အုန္းနို႔ နို႔စိမ္း ေခါက္ဆြဲပါ (ရွည္တာေပါ့ေအ ေနာ့ ခ်က္ရင္းနဲ႔ေတာင္ ေဒၚေဒၚ သစ္ကို သတိရမိေသးတယ္ သူဆိုရင္ေတာ့ၾကိဳက္လိုက္မယ့္အမ်ိဳးလို႔) ေနာက္ ေဘးနားက ပဲေသြးပါ (ဟုတ္ကဲ့ ဘဲမဟုတ္ပါ။ သက္သတ္လြတ္ပါ ပဲနဲ႔လုပ္ထားတာပါ တီကေတာ့ ၾကိဳက္လို႔ မ်ားမ်ားထည့္ပါမယ္ ၾကိဳက္တတ္ရင္ ငါးဖယ္ေလးေတြ ေၾကာ္ထည့္ ဘဲဥ ျပဳတ္ ဓါးနဲ႔ ပါးပါးလွီး ျပီးထည့္ ပိုေကာင္းပါတယ္ တီကေတာ့ ဘဲဥ ကို ဟင္းရည္က်က္ခါနီးမွာ သတိရတဲ့အတြက္ မထည့္လိုက္ရပါဘူး အင္း...............အသက္ေတြလဲႀကီးလာေတာ့ မွတ္ဥာဏ္ေတြလဲမေကာင္းေတာ့ပါဘူး ေအတို႔ရယ္ တီတီခ်မ္းကေန အဖြားခ်မ္းျဖစ္ေတာ့မယ္ထင္ပါ့)



ဒါကေတာ့ ခုန က ႏႊာထားတဲ့ ၾကက္သားေတြကို ၾကက္သြန္နီ ျဖဴ ၾကိတ္ထားတာေတြနဲ႔ ဟင္းခ်က္ အစိမ္းမႈန္႔ေလးခတ္ျပီး ဆီပ်ံလာေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ေမႊးလာတဲ့အထိေပါ့။ တီက ျမန္မာ ျပည္သား အထုပ္ကိုလဲ ထည့္တဲ့အတြက္ အဲ့မွာ ပါတဲ့ ဟင္းဆီ အနွစ္ထဲကို မွ ၾကက္သားထည့္ေၾကာ္တာပါ။ သူ အထုပ္ကေတာ့ ေရဆူဆူထဲ ပါတာေတြ အကုန္ထည့္လိုက္ရင္ ျပီးတယ္လို႔ဆိုပါတယ္။ တီကေတာ့ အဲ့လို ျဖစ္ကတတ္ဆန္း မခ်က္တတ္တဲ့အတြက္ အခုလို တမင္ အလုပ္ရႈပ္ခံပါတယ္။ အရသာေကာင္းေကာင္းစားခ်င္ရင္ တီခ်မ္းလို ေသေသခ်ာခ်ာ ခ်က္ရမွာေပါ့ေနာ့။ ျမန္မာဟင္းေတြက ဘာပဲခ်က္ခ်က္ ေမႊးလာတဲ့အထိခ်က္ရမယ္ဆိုတာ သတိရပါ။ ေနာက္တခါဆို ထပ္ထပ္မေျပာေတာ့ဘူးေနာ္။ တီ့စာဖတ္တဲ့သူဆိုတာ IQ မနိမ့္မွန္းေသခ်ာျပီးသား (ေရးခ်င္တာေတြေရးေနေတာ့ ျဖည့္ျဖည့္ဖတ္ရတာကိုးေနာ္) ေမႊးသြားရင္ ေအာက္ကပံုလို ျဖစ္သြားျပီး လွလာပါမယ္။ ျမည္းၾကည့္ပါ ခ်ိဳခ်ဥ္ငံေပါ့။ ေကတယ္ဆိုရင္ ေကပါျပီ။ ခဏဖယ္ထားပါမယ္။

ဟင္းရည္ ဇာတ္လမ္းျပန္ဆက္ရမယ္ဆိုရင္ေတာ့ ခုန ပထမဆံုး တည္ထားတဲ့ ဟင္းရည္ ႏႊာျပီးသား အရိုးေတြျပန္ထည့္ျပီးတည္ထားတဲ့ ဟင္းရည္ ဆီေလးေတြ ေဝ့တယ္ဆိုရံုေလး သန္းေနတဲ့ ၾကက္သားဟင္းရည္ စသျဖင့္ နာမဝိေသသနေတြနဲ႔ျပည့္စံုတဲ့ ဟင္းရည္ (စကားမစပ္ တီတို႔ ေဆြမ်ိဳးစဥ္ဆက္ သံုးလာခဲ့ၾကတဲ့ ဟင္းရည္ၾကည္ေနေအာင္ခ်က္နည္းမဟာကို အရင္ တခါ ပိုစ့္မွာေဖာ္ျပျပီးသားေနာ္) ကို ျပန္ဆူေအာင္တည္လိုက္ပါမယ္။

ပထမပံုက ဟင္းရည္ရိုးရိုးပါ။ ဆူေအာင္တည္လိုက္ပါ။ ျပီးရင္ ဒုတိယပံုမွာ ျပထားသလိုပဲ အုန္းနို႔နဲ႔ နို႔စိမ္းကို ထည့္လိုက္ပါ။ တခါတည္းမွာပဲ အစကနဦးက ေရေအးနဲ႔ေဖ်ာ္ထားတဲ့ ပဲစိမ္းမႈန္႔ကိုလဲထည့္ပါမယ္။ အေအးေတြထည့္လိုက္တဲ့အတြက္ ဆူေနတာေတြခဏျပန္က်သြားပါလိမ့္မယ္။ အဲ့တာေၾကာင့္ ဆူလာေအာင္ ဆက္တိုက္တည္ထားပါမယ္။ ျပီးရင္ တခါ ခုနက ခ်က္ထားတဲ့ ၾကက္သား ကိုထည့္ပါမယ္။ အုန္းနို႔ဆီေတြ ေဝ့တက္လာတဲ့အထိတည္ေပးပါမယ္။ ဆူလာျပီဆိုရင္ေတာ့ ပဲေသြးေတြထည့္လို႔ရပါျပီ။ တခါထပ္ဆူျပီးရင္ အရည္နည္းနည္းက်ေအာင္ မီးေအးေလးနဲ႔တည္ေပးပါ။ ျပီးေတာ့ အခ်ိဳ ေပါ့ ငံ ျမည္းလိုက္ရင္ ေအာက္မွာ ျပထားတဲ့ အတိုင္း အရသာရွိတဲ့ အုန္းနို႔ နို႔စိမ္းေခါက္ဆြဲတအိုးရတာေပါ့။


တခုပဲ ပဲေသြးကို အိုးခ်ခါနီးမွာ ထည့္ပါ။ သူက ၾကာၾကာ ခ်က္စရာမလိုဘူး။ ေတာ္ၾကာ ေပ်ာ္ျပီး ေပ်ာက္သြားမွာစိုးလို႔။


ဒါေတြကေတာ့ ျမန္မာျပည္သား အထုပ္ထဲကပါတဲ့ မုန္႔ၾကြပ္ အၾကြပ္ေၾကာ္ေတြ ငရုတ္သီးေတြ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေတြ နဲ႔ မေန႔က ပါရာဂြန္က ဝယ္လာတဲ့ ေခါက္ဆြဲပါ။

ကဲ ၾကည့္။ တီကေတာ့ ခုနက ေျပာတဲ့ အေၾကာ္ေတြ မၾကိဳက္လို႔ ရိုးရိုးပဲစားပါတယ္။ ဟင္း...............................ေခါင္းမွ ေခါင္း.................တီခ်မ္းေခါက္ဆြဲ..............
ျမည္းခ်င္ရင္လာၾကေနာ္။ မကုန္ေသးဘူး တအိုး က်န္ေသးတယ္။ မနက္ျဖန္အတြက္….


A Chen
1:39 am
15th March 2010
Home
Bangkok

10 comments:

  1. ဆုဆုငယ္: ငါးႏွိပ္တာ ေၾကာက္ခ်ာၾကီး အသည္းယားတယ္ေတာ့
    ခံေတာ့ ခံၾကည့္ခ်င္သား
    Sent at 2:57 AM on Monday

    ReplyDelete
  2. ကုိယ္႕ကုိလာကုိက္တဲ႕ငါးကသူမ်ားကုိသြားကိုက္ရင္.........ၿဖန္႕ေဝသလိုမၿဖစ္ဘူးလား.မရွငး္လုိ႕ေမးႀကည္႕တာပါ။ တစ္ခါကလည္းေမးဘူးတယ္ထင္တယ္။

    ReplyDelete
  3. မၾကားဖူးတာေတြ ေတာ္ေတာ္မ်ားပါလား။

    ကိုယ္ လံုးဝေ႐ွာင္တဲ့ထဲမွာ အႏွိပ္ခံတာရယ္ ဖဲ႐ိုက္တာရယ္ ပါတယ္။

    မႀကိဳက္လုိ႔ မဟုတ္ဘူး။ စမိရင္ စြဲသြားမွာ ကိုယ့္ဘာသာ သိေနလို႔။

    ReplyDelete
  4. မမကြမ္ ေမးတာေကာင္းတယ္
    ဒီေမးခြန္းနဲ႔ ဆင္တူရိုးမွား အေမးမ်ားၾကတာ က ျခင္ကိုက္တာပါ
    ေနာက္ အိမ္ေမြး တိရိစာၦန္ေတြျဖစ္တဲ့ ေခြးေလးေတြ ေၾကာင္ေလးေတြ ကိုက္ရင္ေကာ ဆိုတာ ေတြေမးၾကပါတယ္
    ငါးကေတာ့ ေမးခဲပါတယ္ ခုဟာက ၾကံဳလို႔ အမကလဲေမးတယ္ဆိုတာ သေဘာေပါက္ပါတယ္
    ရွင္းေပးပါမယ္
    စာနည္းနည္း ျပန္ရွာဖတ္ရမွာမို႔ အခ်ိန္နည္းနည္းေပးပါ

    ReplyDelete
  5. စကားမစပ္ မမကြမ္က ဆရာဝန္မလို႔ တေနရာရာမွာ မ်ားဖတ္ဖူးသလားလို႔

    ReplyDelete
  6. ဟုတ္တယ္။ အႏွိပ္ခံသူတိုင္းကို ဒီကန္ထဲက ငါးေလးေတြပဲ ကိုက္ၾကတာလား၊ ေအ၊ဘီ၊စီ၊ဒီ၊ အီး၊အက္ဖ္၊ဂ်ီမ်ား ကူးႏိုင္ပါသလား။

    ပံု။ ။ ၾဆာဝဏ္မဟုတ္ပါ။ :)

    ReplyDelete
  7. ကိုယ္လဲ သိခ်င္မိပါတယ္။ ျမန္ျမန္ေျဖပါ။

    ပံု အင္ျဂင္ဏီယာ

    ReplyDelete
  8. အုန္းႏုိ ့ေခါက္ဆဲြ ပဲေသြးေလးနဲ ့ စားခ်င္စရာ
    ဘယ္ကရလဲ ပဲေသြးက ဒီမွာရွိဘူး
    ခ်က္နည္းပါေရးေပးလုိ ့ေက်းဇူး ကိုယ့္ဖာသာခ်က္ အုိ ရွုပ္ပါတယ္ ေဒၚေရႊသစ္ကုိ ဖတ္ခိုင္းရမယ္ ၿပီးမွ သူ ဒီစာကုိ ဖတ္မဖတ္ စာမဲြျပန္စစ္တဲ့အေနနဲ ့ သူခ်က္တာ သြားစားမယ္ အဟိ

    ReplyDelete
  9. ပဲေသြးက ဒီမွာ ရတယ္ ေဒၚေမ
    ျပီးေတာ့ ေျပာလို႔ေျပာတာမႈတ္ဘူး
    တီခ်က္ထွာ ေခါင္းမွေခါင္းပဲ တကယ္
    လာလည္ေလ
    ခ်က္ေကြ်းမယ္

    ReplyDelete
  10. ကုိယ္က chinatown မွာလုပ္ေတာ့ ရုံးေအာက္မွာ အဲလုိအႏွိပ္ခံဆုိင္ေတြ အမ်ားႀကီးပဲ။ ငါးေလးေတြနဲ႔ႏွိပ္တာလည္းရွိတယ္။ ေစ်းေတာ့မၾကည့္မိဘူး။ တီခ်မ္းေရးတာဖတ္ၿပီး ငါးေလးေတြနဲ႔ အႏွိပ္ခံၾကည့္ခ်င္စိတ္ေပါက္သြားတယ္။ :)

    P.S. ပထမဆုံးလာလည္တာပါ။

    ReplyDelete