Monday, January 24, 2011

တီခ်မ္း ရဲ႕ နယူးရီးယား စိတ္ကူးေပါက္ျခင္း

နယူးရီယား စိတ္ကူးေပါက္ျခင္း ဆိုေတာ့ ဘာေတြ စိတ္ကူးေပါက္သလဲ မေမးပါနဲ႔ မသိပါဘူး။ အဲ့လိုဆိုေတာ့ စိတ္ကူးေပါက္တာလား စိတ္ရူးေပါက္တာလားလို႔ပဲ ကိုယ့္ကိုကိုယ္ ျပန္ေမးရမလိုပါဘဲ။ စိတ္နဲ႔ လူနဲ႔ ညစ္ပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ပိုစ့္ကေလး ျဖစ္ေပၚေစတာကေတာ့ စိတ္နဲ႔ လူနဲ႔ မညစ္တဲ့ ေန႔တေန႔ကပါ။ ေမာင္နဲ႔ ကိုယ္နဲ႔ နယူးရီးယား ေစ်းဝယ္ထြက္ၾကပါတယ္။ တေန႔တေန႔လဲ တခါလာ ဝက္သားဆီျပန္ တခါလာ ျမန္မာ ထမင္းဟင္းဆိုေတာ့ တခါတေလ အေျပာင္းအလဲေလး ျဖစ္ေအာင္ ဘာစားရမွန္းမသိျဖစ္လာပါတယ္။ အျပင္ထြက္စားေတာ့လဲ တခါလာ seafood တခါလာ ဂ်ပန္နိစ္ ဆိုေတာ့ ရိုးလာျပန္တာပဲ အဲ့ေန႔ကေတာ့ ပ်င္းပ်င္းရွိတာနဲ႔ ေမာင္နဲ႔ ကိုယ္ စီယမ္ ပါရာဂြမ္ ကို ေစ်းဝယ္ထြက္ၾကပါတယ္ နွစ္ကူးျပီဆိုေတာ့ ဘာ ဒါက္ကိုေရးရွင္း အသစ္ေလးေတြ ရွိသလဲ လို႔ ေလ။ ပံုမွာ ၾကည့္ၾကပါ နွစ္ကူး deco အသစ္ေလးေတြပါ သူတို႔ ရဲ႕ ဒီနွစ္ theme က Alice in wonder land လို႔ထင္ပါတယ္ .....ေနာက္ပံုေတြမွာ ၾကည့္ရင္ ေတြ႔ပါလိမ့္မယ္





ဒါကေတာ့ ေမာင္နဲ႔ ကိုယ္ ေပါ့ (လွတယ္ေနာ္) ေနာက္က အလံုးေတြကေတာ့ သူတို႔ တခ်က္ခုတ္နွစ္ခ်က္ျပတ္ အလွဆင္ထားတာ ထင္ပါတယ္ နယူးရီးယား ျပီးတာနဲ႔ တရုတ္နွစ္သစ္ကူးလာျပီေလ အဲ့ေတာ့ တခါတည္း ျပန္ဆင္စရာမလိုေတာ့ေအာင္လို႔ထင္ပါတယ္ အလံုးအလံုးေတြ နဲ႔ ဝါးေတြ က တရုတ္ ဒီဇိုင္းေတြပဲေလေနာ္... ေမာင္က ဝါးေတြ နဲ႔ အနီေရာင္ေတြနဲ႔ အမဲေလး ဝတ္ထားေတာ့ လွေနပါတယ္ (ကိုယ့္ငါးခ်ဥ္ ကိုယ္ခ်ဥ္ရသာပ)
ေဘးကပံုကေတာ့ အျပင္ဘက္က အလွဆင္ထားတဲ့ မီးေတြ ပါ။





ဒါကေတာ့ အန္တီခ်မ္း ႀကီးတေယာက္ အသားတန္းမွာ “ဘာစားရမလဲ ေျပာပါကြယ္ ခ်စ္သူငယ္ခ်င္းတို႔ ရယ္” လုပ္ေနတာပါ။ ေနာက္ေတာ့ စိတ္ကူးေပါက္တာနဲ႔ အသားကင္ေလးေတြ Sizzlers လိုလုပ္စားမယ္ စိတ္ကူးပါတယ္ အဲ့တာနဲ႔ပဲ နပ္ျပီးသား (marinatedလုပ္ထားတဲ့) အသားေလးေတြ ဝယ္လာပါတယ္။ အသားခ်ည္းပဲစားမယ္ဆိုေတာ့ မနိပ္ေသးဘူးဆိုျပီးေတာ့ ပိုမိုျပီး ဘိုဆန္ေအာင္ ဝိုင္အနီေလးလဲ ဆြဲလာပါေသးတယ္။ ဆရာဝန္ကလဲ မွာထားတယ္ ဝိုင္အနီ ကိုျဖစ္နိုင္ရင္ တေန႔ တခြက္ (ပိုလဲမပို ေလ်ာ့လဲမေလ်ာ့) ဘဲေေသာက္ေပးနိုင္ရင္ ေကာင္းမယ္ ဆိုလို႔ ဆရာဝန္စကားနားေထာင္တာပါ။ အဲ့တာနဲ႔ နွပ္ထားတဲ့ အသား ဝက္ခ်ည္းပဲ ေလး မ်ိဳး (အသား ေနရာမတူသလို နွပ္ပံုမတူတာပါ) ဝယ္ပါတယ္။ ေနာက္ နွစ္တိုင္း ဒီအခ်ိန္ဆို နည္းနည္းေပါတတ္တဲ့ ခ်ယ္ရီသီးေတြ ေတြ႔တာနဲ႔ အခ်ိဳတည္းရေအာင္ ဝယ္ပါတယ္ သူကလဲ ေပါတယ္သာေျပာတာ တယ္ေတာ့လဲမေပါဘူး တကီလို ၈၀၀ ေက်ာ္ေသးတယ္ အဲ့တာေပါတဲ့အခ်ိန္ မေပါတဲ့ အခ်ိန္ဆို ေဒၚလာ ၅၀ ေလာက္ရွိတယ္ အဲ့ေတာ့ ေပါတဲ့အခ်ိန္မွဘဲဝယ္စားရေတာ့တာေပါ့ ေနာ့္ ကိုယ္ေတြက နွစ္ရက္ လုပ္မွ တရက္စားရတဲ့ ဘဝ ကိုေနာ္...





ဒါကေတာ့ အျပင္ဘက္မွာ ရုိက္ထားတဲ့ ပံုေတြပါ ေမာင့္ကို အရင္ ကိုယ္က ရိုက္ေပးတာ အလင္းအေမွာင္ပံုေလးကို ၾကိဳက္တာနဲ႔ ကိုယ္ပါ တပံုရိုက္လိုက္ပါတယ္ ယုန္နွစ္မို႔လို႔ ယုန္ပါတယ္ ယုန္ရဲ႕ အက်ႋီကိုၾကည့္လိုက္ အဲ့တာေၾကာင့္ ကိုယ္က အဲလစ္ ရဲ႕ အံ့ဖြယ္ကမာၻ လို႔ ကိုယ္ကထင္တာေလ ဟုတ္ခ်င္လဲဟုတ္မယ္ ဟုတ္ခ်င္မွလဲဟုတ္မယ္ ေပါ့ ကိုယ္ထင္ ကုတင္ေျခေလးေခ်ာင္းမွလား





ဒါေလးေတြကေတာ့ ဝယ္လာတာေလးေတြ ပါ ပထမဆံုးက အသားေၾကာ္နဲ႔ တူတူစားဖို႔ ကညြတ္ေခၚလား (ဖလန္ေတာင္ေဝွးေတာ့ မဟုတ္ဘူးထင္တယ္) asparagus ပါ ေနာက္ေဘးကေတာ့ မႈိပါ။ သူေဘးက ပံုက ခုနက ေျပာတဲ့ အသားနွပ္ျပီးသားေလးမ်ိဳး ပါ တမ်ိဳး ကို နွစ္ျပားစီ ေနာက္ေလးကေတာ့ ဝိုင္ေပါ့....





ခ်က္တာက လြယ္လြယ္လြန္းလို႔ခ်က္တယ္လို႔ေတာင္ေျပာမရပါဘူး။ အိတ္ထဲကထုတ္ျပီးေၾကာ္လိုက္တာပါပဲ ဒါေပမယ့္ တီခ်မ္းရဲ႕ မိုတိုအတိုင္းေပါ့ ေနာ္ လြယ္ကူ ျမန္ဆန္ ဘာတဲ့ စားရအရသာရွိ ဟုတ္လား ကိုယ့္ဘာသာ အေရွ႕ က ပိုစ့္ေတြမွာေရးျပီး မမွတ္မိေတာ့ဘူး ဒါေပမယ့္ လြယ္လြန္းတယ္ မထင္ရေအာင္နည္းနည္းေတာ့ ပညာ ျပရအံုးမွာေပါေ့နာ္ တကယ္က အေၾကာ္ေၾကာ္တယ္ဆိုတာ အင္မတန္မွခက္ပါတယ္တဲ့ နန္းတြင္းစားဖိုမႈးႀကီး ရဲ႕ အဆက္အႏြယ္တေယာက္ျဖစ္တဲ့ နန္းမေတာ္ မိမိခ်မ္းက ေျပာပါတယ္ ဆီပူလြန္းရင္ အိုးကပ္ျပီး တူးနိုင္သလို အသားက မာလြန္းရင္လဲစားမေကာင္းပါဘူး။ မက်က္တက်က္ေလးဆိုရင္ေတာ့ တီ့အၾကိဳက္ေပါ့ မီဒီယံ ရဲေလးေပါ့ ေသြးေလးနည္းနည္းနဲ႔ ဆိုရင္ ပိုေကာင္းပါတယ္ ဒါေပမယ့္ ေမာင္က မၾကိဳက္ဘူးေလ။ သူက ေသြးေတြနဲ႔ မစားတတ္ဘူးဆိုေတာ့ ေမာင့္ကို ခ်စ္တဲ့ ကိုယ္က ေမာင့္အၾကိဳက္ကိုပဲ လိုက္ရတာေပါ့ေနာ္...ေမာင္ခ်င္းထပ္ေနျပီ လူေတြအျမင္ကပ္ၾကေတာ့မယ္....ဒန္ဒန္႔ဒန္႔






ဒါကေတာ့ ေၾကာ္ျပီး လွီးျပီးသားပံုပါ နည္းနည္းေလးေတာ့ နီေနေသးတယ္ေနာ္ လံုးလံုးအက်က္ႀကီး မဟုတ္ပါဘူး...စားေကာင္းရံုေလးေပါ့





ဒါကေတာ့ ခုနက အက္စ္ပါရာဂပ္စ္ နဲ႔ မႈိ ကို ကိုယ္လိုခ်င္တဲ့ ပံုေလးေတြ လွီးျပီးေတာ့ ေရေဆးစစ္ထားတာပါ ျပီးေတာ့ ခုနက အသားေၾကာ္တဲ့ အိုးမွာပဲ က်န္တဲ့ ဆီနည္းနည္းထဲ ကို ထည့္ျပီး မီးပူပူနဲ႔ ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္ ဆားအခ်ိဳမႈန္႔ နည္းနည္းေလးပါတယ္ဆိုရံုထည့္ျပီး အိုးခ်ခါနီးမွာ ခရုဆီ နည္းနည္း ေလာင္းလိုက္ေတာ့ ပံုမွာ ျပထားတဲ့ အတိုင္း အရသာရွိလွစြာ ျမန္ေကာင္းသက္သာ အရြက္ေၾကာ္ေလးတပြဲရလာတာေပါ့ေနာ္





ဒါကေတာ့ တာတာမီေလးေပၚမွာ ျပင္ထားတာပါ ဂ်ပန္ခံုနဲ႔ ဘိုစာေပါ့ လံုးဝထူးျခားေနရမယ္ဆိုတာလိုေလ...ေဆာ့ေတြက ၾကက္ေၾကာ္ေတြ ပီစာေတြ မွာမွာစားတံုးက ပိုတာေတြ အကုန္ ညစ္ထည့္လိုက္တယ္ ကဲမွတ္ကေရာ... သားရယ္ သမီးရယ္ နဲ႔ တူတူ မိသားစု လိုက္စားၾကပါတယ္ ကေလးေတြက ဝိုင္မေသာက္ၾကဘူး....ဆိုေတာ့ ကိုယ္နဲ႔ ေမာင္ပဲ
နွစ္ကူုးမွာ သားႀကီး ငါးႀကီးေတြ ေသခ်ာမခ်က္ဘဲ ျဖစ္သလိုေလးပဲ လြယ္လြယ္ကူကူ ျပီးလိုက္ၾကတဲ့ ကိုယ္တို႔ ရဲ႕ ထမင္းစားပြဲေလးပါ





ဒါကေတာ့ ေနာက္ဆံုးပိတ္အိတ္နဲ႔ လြယ္ အခ်ိဳပြဲ ခ်ယ္ရီသီးေလးေတြ ပါ စားသြားၾကပါအံုးေနာ္...

A Chen
2:15 PM
25th Jan 2011
Tuesday
Bangkok
Thailand

6 comments:

  1. nye: မိႈကညြတ္
    ရွလြတ္ပဲ

    ReplyDelete
  2. nye: ဗိုက္ဆာေနပါတယ္ဆို
    း(

    ReplyDelete
  3. ေကာင္းမဲ.ပံုပဲ မွိဳ ကညြတ္က

    ReplyDelete
  4. Hey, I went to Cherry Farm in Countryside before Xmas and it was 7$ / person. You can eat as much as u can and picked the cherry on the trees. After that, You can buy Cherry 1 Kg / 9 $ in there.
    Our group cannot buy many kilos ( think > 10 Kg ) so ate there nearly half.
    I bought Two Kilos and still thinking of Very Expensive. But, after reading your post, it is so cheap in here. Oh! Cant believe my eyes.....
    LOVE,
    Diamond

    ReplyDelete
  5. ေမာင္တီ အဲေလ .. ေရာကုန္ေပါ့

    ReplyDelete
  6. hlahlalay123: thank a lot T and Maung also that is my favorite but i never try it before i will try from now on
    Sent at 4:39 PM on Thursday
    hlahlalay123: next time can you write about hot pot?
    and also BBQ

    ReplyDelete