အေထြအထူးေရးခ်င္စိတ္လဲမရွိပါဘူးေလ.....(စိတ္မခ်မ္းသာပါ ေလာေလာဆယ္..း(..........)
အဲေတာ့ ျမန္ျမန္ပဲ ေျပာျပမယ္ ဘယ္လိုခ်က္ရလဲ ဆိုတာ................
ပထမ ဆံုး အာလူးေတြကို ၾကိဳတင္ျပဳတ္ထားပါတယ္ ေနာက္ က်က္မက်က္သိရေအာင္ တူေလးနဲ႔ ထိုးထိုးျပီး စမ္းပါတယ္။ ရျပီဆိုရင္ေတာ့ အေအးခံထားျပီး ခုပံုမွာျပထားသလို အခြံခြာျပီး ေၾကေနေအာင္ေခ်ထားပါတယ္။
ေနာက္ေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြ ကို ပထမ ေရနဲ႔ အရင္ ျပဳတ္ပါတယ္။ ေနာက္ အခြံေလးေတြ ခြာထားပါတယ္ ပံုမွာျပထားတဲ့အတိုင္းပါ။ ေနာက္ေတာ့ ဆီေလးနည္းနည္း ထည့္ျပီး ဆား အခ်ိဳမႈန္႔၊ နႏြင္းမႈန္႔ သင့္ရံုထည့္ ဟင္းအနွစ္ေလးေတြျဖစ္သြားေအာင္ ခ်က္ေပးပါတယ္။
ဒါကေတာ့ အာလူးထမင္းနဲ႔ စားဖို႔ ငရုတ္သီးေၾကာ္ထားတာပါ။
ျပီးေတာ့ ၾကက္သြန္နီ ကို ပါးပါးလွီး ျပီးေတာ့ ၾကြတ္ၾကြတ္ေလးရေအာင္ေၾကာ္ယူပါတယ္။ ေနာက္ဆီပူအိုးကေန ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ေတြ ကိုဆယ္ျပီးအေအးခံပါတယ္။ ျဖစ္နိုင္ရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္နီ ကို တင္ၾကိဳ လွီးထားျပီး ေနလွမ္းထားနိုင္ရင္ပိုေကာင္းပါတယ္။ ေနာက္ၾကက္သြန္ေၾကာ္ဆီကို အာလူးထမင္းနဲ႔ စမ္းစားဖို႔နည္းနည္းခ်န္ထားပါတယ္။
ေနာက္တဆင့္ကေတာ့ အေရးႀကီးတဲ့ ထမင္းနယ္အဆင့္ပဲျဖစ္ပါတယ္။ ခုန က ခ်က္ျပီးအေအးခံထားတဲ့ ထမင္း ရယ္၊ ျပဳတ္ျပီးေခ်ထားတဲ့ အာလူးရယ္၊ ခ်က္ထားတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအနွစ္ရယ္ စတာေတြကို ဇလံုႀကီးႀကီး တခုထဲမွာ ထည့္ ျပီးေတာ့ ဆား နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔သင့္ရံုထည့္ ျပီး နယ္ဖတ္ရပါတယ္ နယ္တဲ့ေနရာမွာ တေနရာ ထဲကိုဦးတည္ျပီး လွည့္လွည့္နယ္ေပးရင္ ပိုေကာင္းပါတယ္ အာလူး၊ ခရမ္းခ်ဥ္အနွစ္ နဲ႔ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ စတာေတြ ပိုျပီး သမ မွ်တေအာင္ပါ။ နယ္ရင္းနည္းနည္းျမည္းၾကည့္ျပီး အရသာ ကို လိုတိုး ပိုေလ်ာ့ လုပ္ပါတယ္။
ရျပီဆိုရင္ေတာ့ အလံုးေလးေတြ သင့္ေအာင္လံုးျပီးျပင္ထားရင္ စားလို႔ရပါျပီ။
အာလူးထမင္းနဲ႔တူတူ စားဖို႔အတြက္ က ဂ်ဴးျမစ္ရနိုင္ရင္အေကာင္းဆံုးပါ မရရင္ ဆလတ္ရြက္စတာေတြနဲ႔ လဲ နွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္နိုင္ပါတယ္။ ခုလဲ တီ က အဲတာေတြ တခုမွအလြယ္မရနိုင္လို႔ အလြယ္ရတဲ့ သခြားသီးေလးနဲ႔ ပဲ ျဖစ္သလိုေလြးပါတယ္။ ေနာက္တီ ၾကိဳက္တတ္လို႔ နံနံပင္နဲ႔တြဲစားပါတယ္။ ပိုစားေကာင္းေအာင္ ၾကက္သားေၾကာ္ေလး ၀ယ္တြယ္ျပန္ပါတယ္။
ေအာက္မွာေတာ့ မစားခင္ ဒီလိုျပင္ဆင္ထားပါတယ္
ၾကက္သြန္ေၾကာ္နဲ႔ ငရုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္ပါ။
သခြားသီးနဲ႔ နံနံပင္ပါ။
ၾကက္ေၾကာ္ပါ။
ကဲ အခုလိုဆိုေတာ့ စားေသာက္ခ်င္စဖြယ္ ျပင္ဆင္ထားတဲ့ ရွမ္းရိုးရာ အာလူးထမင္းခ်ဥ္ပါ။ တခ်ိဳ႕ကလဲ ၾကိဳက္တတ္ရင္ ငါးနဲ႔ခ်က္လို႔ရပါတယ္။ တီကေတာ့ လူမ်ိဳးဘာသာမေရြး အားလံုးစားလို႔ ရေအာင္ သတ္သတ္လြတ္ပဲလုပ္ထားတယ္ေလေနာ္။ ျပီးေတာ့ တီက ဒါပထမ ဆံုးအၾကိမ္ခ်က္ၾကည့္ျခင္းပါ။ အဆင္ေျပေျပစားလို႔ျဖစ္တဲ့အျပင္ ေတာ္ေတာ္ေလးကို အရသာရွိတာေတြ႔ရပါတယ္။ (တယ္ေတာ္တဲ့ ငါပါလားေနာ္...ေယာင္းမေတာ္ခ်င္တဲ့ ေမာင္ရွိအစ္မေတြ၊ တူမေတာ္ခ်င္တဲ့ တူရွိအေဒၚေတြ၊ မရီးေတာ္ခ်င္တဲ့ အကိုရွိ ညီမေတြ၊သမီးေခြ်းမ ေတာ္ခ်င္တဲ့ သားရွိအေမေတြ တိုးတိုးတိတ္တိတ္ ဆက္သြယ္ၾကေနာ္ နံပါတ္စဥ္အလိုက္ေတြ႔ဆံုေပးမယ္ အားလံုးကို...ခိခိ) ေနာက္တခု က ခ်က္တဲ့ေနရာ မွာ တီ က တီ့အေမ ခ်က္ေကြ်းတာ ျမင္ဖူးေနၾကအတုိင္း သတိရတာေလးေတြထည့္ ျဖည့္ခ်က္ရတာပါ။ ကိုယ္တိုင္ေတာင္တခါ မွမလုပ္ဖူးဘူးေလ ဒါက ပထမ ဆံုး....း)။ ခုေတာ့..................အားလံုးကို စားေစခ်င္လို႔ ၾကိဳးစားပမ္းစားခ်က္ထားပါတယ္။ စားသြားၾကေနာ္။ နာမည္ေတြ တပ္ျပီးမေခၚေတာ့ဘူး ေတာ္ၾကာ က်န္ခဲ့တဲ့သူေတြ က ဘယ္သူ႔ေတာ့ မေခၚဘူးေပါ့ေလ.... ဘာလဲမေကြ်းခ်င္ဘူးလား.......... စသျဖင့္ စကားနာထိုး စကားမ်ား စကားရႈပ္ရတာေတြေၾကာင့္ပါ။
ဖတ္မိတဲ့ သူေတြ အားလံုးကို ေစတနာရွိရွိေကြ်းတယ္လို႔ပဲမွတ္ပါေနာ္။
ပိုစ့္ကို အခု သူငယ္ခ်င္းေတြ အားလံုးျပန္သြားမွေရးရလို႔ ေစာင့္ျပီးစားခ်င္တဲ့သူေတြ ကိုလည္း တခါတည္းေတာင္းပန္လိုက္တယ္ေနာ္။
အားလံုးကိုခ်စ္တဲ့ တီခ်မ္း
A Chen
1:25 am
1st May 2009 (May day)
Home
Bkk
ဗုိက္ဆာဧ။္.. စမ္းလုပ္ၾကည့္ဦးမယ္၊ ခါတုိင္း ငါးထမင္းပဲ လုပ္ျဖစ္တယ္၊ နည္းေပးတာ ေက်းဇူးပါ
ReplyDeleteစားသြားတယ္။ ေစတနာပါလို႕ထင္တယ္။ ပိုေကာင္းတယ္။
ReplyDeleteဟဲလုိ ေမ..
ReplyDeleteႀကိဳက္တယ္
ReplyDeleteစားသြားၿပီး
ၿပန္လာရင္ဘာဝယ္လာမလဲ
ေစာင့္ေနမယ္
တီေရ...စမ္းလုပ္ၾကည့္မယ္..စားလို႕ကေတာ့အရမ္းေကာင္းမွာ
ReplyDeleteေသခ်ာတယ္...
မနက္စာ ထမင္းခ်ဥ္ လာေလြးသြား ပါဒယ္
ReplyDeleteT chan yay,
ReplyDeleteThanks for your sharing. Looks delicious and clean. I wanna eat it so much.
Whats wrong with that; ခင္ခဲ့တာေလးေတြ ကို တကယ္နွေျမာမိတယ္
ကိုယ္ေနာက္ဆို ဆင္ျခင္ေတာ့မယ္
T chan yay, lock your heart and try to be thick skin!!!!!
With Metta.
Glacier
ခ်စ္တီေရ....... ညကလာမစားလိုက္ရဘူး။ အခုမွ လာစားရတယ္။ ေအးေနၿပီ။ မစားရ၊ ပံုၾကည့္၊ သေရက် ရတဲ့ ဘ၀ပါလားေနာ္။ ဒါေပမယ့္ လုပ္စားတတ္ေအာင္ေတာ့ အဆင့္ဆင့္ ေလးသင္ေပးထားလုိ႕ ရွဲ႕ရွဲ႕ေနာ္။ ဒါေၾကာင့္တီကို အရမ္းခ်စ္ ေရာ့ အာ.....၀ါးးးးးးး X 100000
ReplyDeleteခ်စ္တူမ
တီေခၚတဲ့ မိေရာင္
သြားေရက်သြားသည္... ဂလု
ReplyDeleteဒါနဲ႔ ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္ကို စားခ်င္စရာျဖစ္ေအာင္ လက္အိတ္မသံုးပဲ ဒီအတိုင္းပဲ ထမင္းကို နယ္တယ္ေနာ္... အဟိ ဒါေၾကာင့္ မမကြန္က စားေကာင္းတယ္လို႔ ေျပာသြားတာေနမွာ.. :D
တီေရ လာစားတရ္ အိပ္ယာႏိုးႏိုးခ်င္းဗိုက္ခ်ာရို ႔ ။ တီရက္ခ်က္ဒယ္ ။ တိုဟူးေႏြးကို ေျပာတာေျပာတာ ေကြ်းလည္းေကြ်း၀ူး ။ ခ်က္ေကြ်းေနာ္ေနာ္ေနာ္ေနာ္ရို ႔ ။ ခုေတာ့ ရွမ္းအာလူးထမင္းေလးပဲ ေမြးရပ္ေျမအလြမ္းေျပခ်ားတြားပီ ။
ReplyDeleteမွတ္ခ်က္ ။ ။ ပါဆယ္ဆြဲသြားေသးသည္ ။
(ကိုရဲ)
ေအာ္ အိမ္ေထာင္ျပဳၿပီးရင္ ဖိုးစိန္ပဲ စာဖိုမႉးခန္႕ရ ေကာင္းမလား။ Addy ပဲ စာဖိုမႉးခန္႕ရေကာင္းမလား။ ဟင္းၿပိဳင္ခ်က္ခိုင္းၿပီး ဆံုးျဖတ္ရေကာင္းမလား။
ReplyDeleteတီတီခ်က္ၾကီးကြ...
ReplyDeleteတီတီဆုိတဲ့သီခ်င္းကိုသိလုိက္တယ္ေနာ္.. ဘာတဲ့..
...ေကာင္ကေလးက ရည္းစားမ်ားတယ္ လူေတြ ၀ိုင္းျပီး တားျမစ္ၾကတယ္ ေအာင္မေလး ေၾကာက္စရာ လန္႔စရာ မင္းရဲ႕ အေၾကာင္းေတြပဲ .... ဆုိပဲ.. ဟဟဟ.. လုပ္ထားကြ တီတီရ :D
ၾကည္ပီး သေရ မ်ားေတာင္က်မိပါ၏၊ စားခ်င္လိုက္တာ တီေရ၊ ခုေတာ့ ခုေတာ့
ReplyDeleteတီ ကိုည ထဲကေစာင့္ေနရတာ...
ReplyDeleteမေနႏုိင္လုိ ့အိပ္သြားေရာ........
ခုမွ စားရတယ္.....
ရွလြတ္ ရွလြတ္
ေကာင္းပ....
း)
ေကာင္းလိုက္တာ..ႀကိဳက္မွႀကိဳက္
ReplyDeleteလာတာေနာက္က်လို႔ ကုန္သြားၿပီလားမသိ
ေကာင္းမွေကာင္း :D
ReplyDeleteHi T
ReplyDeletereally love to read ur blog. while M' reading ur post, i could understand ur kindness.
စမ္းျပီး လုပ္ၾကည့္ဦးမယ္ .. မွတ္သြားတယ္ တီေရ ..
ReplyDeleteအျမည္းစားလိုက္ဦးမယ္ :P
ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္ ကုိ အရမ္းၾကိဳက္တာ တီရ
ReplyDeleteကြ်န္ေတာ့အေမက ေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ ့ပဲနယ္ျပီး အလံုးလံုး တယ္.. ျပီးေတာ့ မွအဲ့အလံုးထဲ ၾကက္သားထည့္ထားတာ..။
ေမာင္ႏွမေတြ အတုန္းၾကီးတာ ေရြးလုိ ့မရေအာင္ေလ
က်မတို႔နယ္ဘက္က အစားေသာက္မပာုတ္ေတာ့လုပ္နည္းမသိဘူး. ခုေတာ့ေနာက္လုပ္စားအတြက္မွတ္သြားျပီ.။ ထြက္လာတဲ့ပံုစံကေတာ့ က်မတို႔ဘက္ဆီက သထံုထမင္းဝါ အတိုင္းပဲ..။မုန္႔ပာင္းခါး ပာင္းရည္နဲ႔တြက္စားရတာမ်ိဳးေပါ့....။
ReplyDeleteညက menu ထဲ ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္ဆိုတာ ေတြ႔လို႕ ဘယ္လိုလုပ္လဲ ေရးပါဦးေျပာမလုိ႕ အေတာ္ပဲ...။
ReplyDeleteIf it is not good, it's due to your method and not me :P.
ReplyDeleteIt is externalizing !
ReplyDeleteတီေရ..တီကိုသိပ္ခင္ခ်င္တာပဲ ခင္လို႕ရမလား?
ReplyDelete