Friday, April 29, 2011

သက္သက္လြတ္ ပဲၾကာဇံေၾကာ္ နဲ႔ ယိုးဒယား ပဲၾကာဇံ သုပ္

ဒီတခါေတာ့ အေျပာင္းအလဲ ကေလးျဖစ္ေအာင္ သက္သတ္လြတ္ပဲၾကာဇံ ေၾကာ္ နဲ႔ ယိုုးဒယား ပဲၾကာဇံ သုုပ္ ကိုုတင္ေပးမယ္ေနာ္။ တေလာက အသားေတြ ခ်ည္းခ်က္စားေနေတာ့ အီလာျပီ။ အအီေျပေပါ့။





ပဲၾကာဇံ ကိုု ေရေႏြးနဲ႔ျပဳတ္ျပီး ေရေအးစိမ္ စစ္ထားပါ။ ပဲၾကာဇံ ေနာ္ ေၾကာ္စားတဲ့ ဆန္ၾကာဇံ မဟုုတ္။ ပဲဟင္းထဲထည့္တာ ၾကာဇံခ်က္ ခ်က္တာမ်ိဳးေနာ္။ Glass Noodle လိုု႔ ေခၚတယ္ vermicelli မဟုုတ္။ မမွားပါေစနဲ႔ေနာ္ ေၾကာ္ရတာ အရမ္းလြယ္ပါတယ္ ကိုုယ္ၾကိဳက္တဲ့ အသီး အရြက္ေလးေတြကိုု လွီး ျပီး ေရေဆးထားအံုုးေနာ္ တီကေတာ့ အလြယ္ပဲ ရွိတဲ့ ေဂၚဖီထုုပ္ နဲ႔ ဟုုိတေလာက ဝက္သား နန္႔ဖစ္ေအာဝ္ တံုုးက က်န္တဲ့ ဆလပ္ေတြ ကိုု ထည့္ဖိုု႔ ၾကံတယ္





ဆီပူ အိုုးနဲ႔ငရုုတ္သီး ေျခာက္ ကိုု နည္းနည္း အရင္ထည့္ေၾကာ္ပါ အနံေလးေမႊးေနေအာင္ျဖစ္ပါတယ္ ျပီးရင္ေတာ့ ေဂၚဖီေတြ ေၾကာ္ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ ထည့္ ပဲငဲျပာရည္ နည္းနည္း ထည့္ ျပီးေတာ့ မွ ခုုန က စိမ္ထားတဲ့ ၾကာဇံ ကိုုထည့္ ခဏ ေၾကာ္လိုုက္ရင္ ရပါျပီ ၾကိဳက္တတ္ရင္ အသား၊ ၾကက္ဝက္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ေတြ လဲ ထည့္ေၾကာ္ လိုု႔ ရပါတယ္ အေရာင္ လွခ်င္ရင္ အရြက္ေတြ ကိုု အေရာင္ပါတာေရြးထည့္ေပါ့ ဥနီ တိုု႔ မုုန္ညွင္း တိုု႔ ဘရိုုကိုုလီ တိုု႔ ေဘဘီေကာန္း တိုု႔





ကဲ ဒါဆိုုရင္ေတာ့ ျမန္ေကာင္း သက္သာ လြယ္ကူ အရသာရွိပါပဲ သက္သတ္လြတ္ ပဲ ၾကာဇံ ေၾကာ္ တပြဲ ရပါျပီ ထမင္း နဲ႔စားစား သူ႔အတိုုင္း စားစား အိုုအိရွိပါပဲေနာ္
တီကေတာ့ ရိုုးရိုုးေလးပဲ အိမ္က လက္က်န္ အကုုန္ျဖတ္တာ ဆိုုေတာ့ သက္သက္လြတ္ ျဖစ္သြားတယ္
ျမည္းၾကည့္ၾကပါအံုုးေနာ္


ေနာက္တမ်ိဳးကေတာ့ ဒီမွာ ယမ္းဝန္းဆင့္ လိုု႔ ေခၚတဲ့ ပဲၾကာဇံ ယုုိးဒယားစတိုုင္လ္ သုုပ္ပါ သူက ေတာ့ အသုုပ္ျဖစ္တဲ့အတြက္ ၾကိဳတင္ျပင္ဆင္ရတာေတြကပဲ ပိုုမ်ားပါတယ္ ၾကည့္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္





ပထမဆံုုးကေတာ့ ပုုစြန္ေျခာက္ ေသးေသးေလးေတြ ကိုု ေရေႏြးေဖ်ာ္ လိုုက္ပါတယ္ ျပီးေတာ့ ေရစစ္ထားပါ ေနာက္ဝက္သား ေတာက္ေတာက္စင္း (တီကေတာ့ စင္းျပီးသားပဲ ဝယ္လိုုက္တယ္ အလြယ္) ကိုု ေရစပ္စပ္ေလးနဲ႔ ေၾကာ္လိုုက္ပါ ပံုု ၂ ကိုုၾကည့္ ေနာက္ ပံုု ၃ ကေတာ့ အစာပလာ ျပင္တာပါ ပန္းေရာင္ေလးေတြက ဝက္သားခ်ဥ္ေခ်ာင္း ကိုုေခ်ထားတာပါ ေဘးက သံပရာသီး ေနာက္ ခုုန က ေရစပ္စပ္နဲ႔ ေၾကာ္ထားတဲ့ ဝက္သား ေတာက္ေတာက္စင္း ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီး နဲ႔ ငရုုတ္သီးစိမ္း ပါးပါးလွီး အလယ္က ေျမပဲေလွာ္ အခြံခြ်တ္ထားတာ





ျပဳတ္ျပီး ေရစစ္ထားတဲ့ ပဲၾကာဇံေတြကိုု နယ္မဲ့ ဇလံုုထဲ ထည့္ပါ ၾကက္သြန္နီ နဲ႔ ငရုုတ္သီးစိမ္းေတြ ထည့္ပါ အစာပလာ ေတြထည့္ပါ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ သၾကားနည္းနည္း (အရသာေလးေအာင္ပါ) ျပီးေတာ့ ပုုစြန္ ငံျပာရည္ နည္းနည္း ထည့္ပါေနာ္ သံပရာသီး စိပ္ေတြ ကိုု ညွစ္ထည့္ျပီး နယ္လိုုက္ရင္ အရသာရွိတဲ့ ပဲၾကာဇံ သုုပ္တပြဲ ရတာေပါ့ လြယ္မွလြယ္ ျမန္မွျမန္ ေကာင္းမွေကာင္း ပဲေနာ္.......





ဒါကေတာ့ ဆာဗ္ လုုပ္ခါနီးမွာ အသင့္ေလွာ္ထားတဲ့ ေျမပဲ ေတြ ကိုုထည့္လိုုက္တာပါ နယ္တဲ့ ထဲ ထည့္မနယ္ပါဘူးေနာ္ ေပ်ာ့ ကုုန္မွာစိုုးလိုု႔ပါ





ျပီးရင္ေတာ့ အခ်ိဳတည္းစရာ ပိႏၷဲသီး ေစ့ျပဳတ္ ဆီ နဲ႔ ဆားေလးနဲ႔ တိုု႔ စားလိုုက္ရင္ စိမ့္ေနတာေပါ့ တီခ်မ္း က အိမ္လည္လာတာ အေစ့ ႀကီးပဲ ေကြ်းတယ္ မေျပာပါနဲ႔ အသီးေလးလဲ စားပါ အမႊာလိုုက္ ခြာျပီးသားေတြ ဝယ္လာတာ

A Chen
4:54 PM
29th April 2011
Friday
Bangkok

5 comments:

  1. အမယ္ေလးဗ် ခ်က္ ခ်က္ႏုိင္လြန္း က်ေနာ္ အႀကိဳက္ဆံုးဗ်
    ခ်က္ႏိုင္ၾကပါေစ စားႏုိင္ၾကပါေစ ဗ်ာ ပါရမီေကာင္းၾကတာကိုး

    ReplyDelete
  2. သူ႔ဟာေတြကလည္း ျဖဴစုတ္စုတ္နဲ႔ေတာ္ ျငဳတ္သီးမႈန္႔လည္း မပါဘူး၊ ဒီက အစပ္မွ ႀကိဳက္တာ။ ပိႏၷဲသီး အိမ္မာကိုေတာ့ ႀကိဳက္စ္....:))

    ReplyDelete
  3. ခ်က္လြန္း လိုု႔ ခ်က္ႀကီးလိုု႔ေတာင္ နာမည္ေျပာင္းမလားလိုု႔ပဲ ေရႊဇင္ဦး ေရ

    အံမယ္ ေဒၚခ်စ္ ျဖဴဖတ္ျဖဴေရာ္ကလဲ ကေရာ္ကမည္ မဟုုတ္ ေကာင္းေနတာပါေနာ္

    ဟုုတ္ဒလယ္ ဗစ္ေရ

    ReplyDelete
  4. ယန္၀ူစင္းကိုး။ ထမင္းနဲထင္ေနတာ ေျမပဲႏိုင္းခ်င္းနဲ႔ဆိုေတာ့။

    ReplyDelete